Radno vrijeme

ponedjeljak, srijeda: 11.00 - 19.00
utorak, četvrtak, petak: 7.30 - 15.30

druga subota u mjesecu: 9.00 - 13.00

O knjižnici

Narodna knjižnica Vrbovec osnovana je odlukom Kotarskog narodnog odbora Vrbovec donesenom 24. ožujka 1948. godine. Knjižnica je djelovala samostalno do 1961. god. kada se osniva Narodno sveučilište Vrbovec te Knjižnica ulazi u njegov sastav.

Na temelju Zakona o knjižnicama iz 1997. god. Narodna knjižnica Vrbovec se osamostaljuje 2000. godine.

Tijekom svog 65-godišnjeg postojanja Knjižnica je nekoliko puta mijenjala lokaciju na kojoj je djelovala. Najprije je bila smještena u centru Vrbovca u kući pok. Mate Kolara zvanog Domaćina, u kući građenoj 1936. godine koja je kasnije srušena, potom u kući gospođe Agneze Štajer na Trgu Petra Zrinskog 1, odakle se seli u prosincu 1996. godine na današnju adresu Trg Petra Zrinskog 7.

Knjižnica posjeduje prostor od 390 četvornih metara na dvije etaže. U prizemlju je posudbeni odjel za djecu, mladež i odrasle, kao i čitaonica dnevnog tiska i dječji kutak, a na katu je studijski odjel s čitaonicom te referentna i zavičajna zbirka.

U Zavičajnoj zbirci pohranjena je konvencionalna i nekonvencionalna  građa koja se odnosi na znamenite osobe vezane za naš zavičaj kao što su Marija Jurić ZAGORKA, Petar Zrinski, Štefa Iskra Kršnjavi, Krunoslav Kuten, Slavko Ježić i mnogi drugi.

Informatizacija Knjižnice počela je 1998. godine uvođenjem knjižničnog programa METEL WIN iz Varaždina, što ga je koristila, i još uvijek ga koristi, Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ u Varaždinu. Nakon četiri godine, u listopadu 2002., Narodna knjižnica Vrbovec prelazi na novi program ZAKI, što ga koriste Knjižnice grada Zagreba i Zagrebačke županije (u novije vrijeme i mnoge druge).

Trenutačno Knjižnica raspolaže s 10 kompjutora: 5 za knjižnično poslovanje, 3 za pristup na Internet za korisnike i 2 za djecu.

Nada Kušić, prof.

Najpopularnije knjige

Lisa Kleypas:

Božićna želja

Pavao Pavličić:

Bakrene sove

Alina Bronsky:

Posljednja ljubav babe Dunje

Weina Dai Randel:

Mjesec u palači

John Grisham:

Pravednik

Fredrik Backman:

Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao